Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η αβάσταχτη γελοιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.....

Μάθαμε σήμερα από τα ηλεκτρονικά μέσα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στο Eurogroup της 16-02-2015 πλήρως απομονωμένη από τους Ευρωπαίους με μια πρόταση που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της γελοιότητας, ζητά τετράμηνο "moratorium" στο οποίο:

- καμιά πλευρά δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, 

- δεν θα προβεί σε χαλάρωση του προϋπολογισμού,

- οι εταίροι θα δεσμευτούν ότι θα παράσχουν την  αναγκαία ρευστότητα στην ελληνική οικονομία


Αφού λοιπόν η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ εγκατέλειψε:

- τα σκισίματα/καψίματα των μνημονίων,

- το "πρόγραμμα" της Θεσσαλονίκης,

και όλους εκείνους τους προεκλογικούς και μετεκλογικούς, κατά τις πρώτες ημέρες, λεονταρισμούς, δείχνει να κινείται χωρίς καμία πυξίδα και σχέδιο πέραν του κουτσαβακισμου και του άκρατου λαϊκισμού.  

Απομονωμένη από τους 18 εταίρους, κοιτάει έντρομη το μέλλον στο οποίο δεν υπάρχει καμία εφικτή λύση, με τα δημόσια ταμεία να αδειάζουν υπ' ευθύνη της, μιας και εμπέδωσε το "Δεν Πληρώνω" είτε με την άκρατη στήριξη στα αντίστοιχα κινήματα, είτε με λόγους είτε ακόμη και με έργα, όταν ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωνε ότι δεν πληρώνει ένα "αντισυνταγματικό" νόμο - που κρίθηκε συνταγματικός - και καλούσε τον κόσμο να τον ακολουθήσει.

Ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα επαρκούν, στην καλύτερη περίπτωση, έως τον Μάρτιο, γνωρίζει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με την κύρια μάζα των ψηφοφόρων της, όταν αυτοί ανακαλύψουν (;) την φαιδρότητα των λόγων της, μιας και θα αδυνατεί να πληρώσει τον κομματικό στρατό του Δημοσίου μετά την παρέλευση ή και κατά τη διάρκεια του μήνα αυτού.

Πλέον και αφού "μπλοφάρισε" χωρίς να έχει κανένα ατού και ενώ στην ουσία οι εταίροι ήξεραν τα "χαρτιά" της, από τους συνεχείς ελέγχους, σύρεται και εκλιπαρεί να την στηρίξουν αυτοί που μέχρι εχθές έβριζε με τον πιο σκαιό τρόπο.

Αλήθεια όμως, τι θα προσφέρει η τετράμηνη παράταση; 

  • Υπάρχει επενδυτής που θα επενδύσει ενώ δεν ξέρει σε τι νόμισμα θα συνναλάσεται την επομένη;
  • Υπάρχει έστω και ένας που θα καταναλώσει ενώ δεν ξέρει τι του ξημερώνει;
  • Μπορεί να λειτουργήσει ο κομματικός κρατικός μηχανισμός ενώ δεν ξέρει ποιος θα προΐσταται την επαύριο;
Εκτός από το να βλέπουμε τον Λαφαζάνη υπουργό και τον Τσίπρα πρωθυπουργό, σε τι θα βοηθήσει την χώρα αυτή η παράταση;

Βέβαια ο Αλέκος μετά από "σκληρή" διαπραγμάτευση, κατάφερε:
  • Να μην λέμε το μνημόνιο, μνημόνιο αλλά συμβόλαιο,
  • Να μην λέμε την τρόικα, τρόικα αλλά "θεσμούς",
Λέτε να καταφέρει και πάλι μετά από σκληρή διαπραγμάτευση να μην λέμε την παράταση, παράταση αλλά moratorium - και πόσο μοιάζει αυτή η λέξη με εκείνη την καταραμένη τη Memorantum δεν λέγεται.

Μια πονηρή σκέψη, είναι ο Αλέκος να συμφωνήσει, κάτω απο το τραπέζι με τους εταίρους, να περάσει υπογείως όλα τα μέτρα του μνημονίου με άλλα ονόματα, ώστε αυτοί μέσω των "θεσμών" να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν την οικονομία.  Θα τον αφήσει ο Λαφαζάνης;







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου