Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Helex - Axia Numbers: Για πρώτη φορά μετά από 27 μήνες οι αλλοδαποί επενδυτές εμφανίζονται πωλητές......

Δημοσιεύτηκαν σήμερα τα στοιχεία μηνός Ιανουαρίου 2015, από την ΕΧΑΕ, στο δελτίο axia numbers.  Μετά την σύντομη εκλογική περίοδο και την νίκη του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και ενώ η χώρα ξαναμπήκε στο φαύλο κύκλο του Grexit και βρίσκεται απομονωμένη από το σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών και των χωρών της Ευρωζώνης, παρατηρούμε τα εξής και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:



Για πρώτη φορά, εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο, παρατηρούμε ουσιαστική μείωση στη συμμετοχή των αλλοδαπών επενδυτών στο FT-ASE 25. οι οποίοι από το 68,60% της κεφαλαιοποίησης που κατείχαν, μείωσαν τη συμμετοχής τους στο 65,99%.  Μια μείωση δηλαδή 2,61 μονάδων.

Το φαινόμενο δείχνει ακόμη πιο άσχημο όταν παρατηρήσουμε τον επόμενο πίνακα:


στον οποίο βλέπουμε ότι οι αλλοδαποί επενδυτές και για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2012 παρουσιάζονται ως καθαροί πωλητές με εκροές της τάξεως των 24,71 εκ. €.  Αν και εκ πρώτης όψεως το φαινόμενο δεν είναι ανησυχητικό εντούτοις αν αναλογιστούμε ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά μετά από 27 μήνες μάλλον θα πρέπει να μας αλλάξει την οπτική....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου