Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Deutsche Bank: 5 βήματα σε 6 μήνες για να μην υπάρξει Grexit ...........

H Deutche Bank, σε ένα πολύ εύγλωττο και συνοπτικό γράφημα ,μας δείχνει πόσο μακρύς είναι ο δρόμος, για να αποφευχθεί, για τρίτη φορά μέσα σε 6 χρόνια το ενδεχόμενο του Grexit.

6 μήνες και 5 βήματα εκτιμούν ότι χρειάζονται για να αποφευχθεί οριστικά - ή να επέλθει και πάλι οριστικά - η περίπτωση να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Γερμανικής Τράπεζας.





Βήμα 1ο: 

Αίτημα παράτασης της Hellenic Master Financial Assistance Facility Agreement (δηλαδή του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης) στο οποίο προέβη ήδη η Ελληνική πλευρά.  Κατάθεση της λίστας με τις προτεινόμενε μεταρρυθμίσεις (σ.σ. εντός του πλαισίου του μνημονίου σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν) και έγκριση από τη Eurogroup και τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Βήμα 2ο:

Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη θα πρέπει να συμφωνήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του υφιστάμενου προγράμματος, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 7,2 δις €.

Οι διαπραγματεύσεις, προσθέτει η τράπεζα, πιθανόν να περιλαμβάνουν και μερικά στοιχεία που βρίσκονται στο 4ο βήμα π.χ. το δημοσιονομικό σκέλος. Αυτό προβλέπεται να γίνει ως τις αρχές Μαρτίου.


Βήμα 3ο:

Η έγκριση της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή. «Ο κίνδυνος κατάρρευσης της κυβέρνησης και σχηματισμού νέας κυβέρνησης συνασπισμού είναι ορατός» (σ.σ το πιθανότερο για εμάς (εδώ)). Αυτό προβλέπεται να γίνει μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου.


Βήμα 4ο:Οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα, τη χρηματοδότησή του και τους όρους, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνεται το δημοσιονομικό κομμάτι, οι μεταρρυθμίσεις και η μείωση του χρέους. Περίπου από 4 έως 6 μήνες

Βήμα 5ο:

Η έγκριση των όρων της νέας συμφωνίας τόσο από την ελληνική Βουλή όσο και από τα εθνικά κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών-μελών. Αυτό απαιτεί μερικές εβδομάδες ακόμη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου