Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Σαν κλέφτες βάζουν χέρι και στης γεωργικές επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάσαμε σήμερα στο ΦΕΚ Β' 293/27-02-2015 την απόφαση του κομισάριου ΠΑΠΕ Δραχμαζάνη και του αναπληρωτή κομισάριου Οικονομικών Μαρδά, με την οποία μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού Πληρωμών & Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού & Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) στην Τ.τ.Ε. με πασιφανή σκοπό τη χρησιμοποίηση τους για την κάλυψη των άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών της κυβέρνησης.


Ανατρέξαμε στον ιστότοπο του συγκεκριμένου οργανισμού για να δούμε τον σκοπό της λειτουργίας του.  Διαβάζουμε λοιπόν:

«Σκοπός του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε ως Ν.Π.Ι.Δ. και σύμφωνα με τα άρθρα 13-29 του Νόμου 2637/1998 (ΦΕΚ 200/Α/1998) (Ιδρυτικός Νόμος), όπως αυτός ισχύει είναι:
  1. Η διαχείριση των πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Εγγυήσεων (Ε.Γ.Τ.Ε.), του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.) και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλιείας (Ε.Τ.Α.) δυνάμει των Κανονισμών (ΕΚ) 1290/2005 και 1698/2005 του Συμβουλίου, όπως αυτοί ισχύουν, σύμφωνα με τις εκάστοτε διατάξεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
  2. Η πρόληψη και η πάταξη κάθε ατασθαλίας σε βάρος των παραπάνω πιστώσεων, όπως και η ανάκτηση τυχόν χρηματικών ποσών, τα οποία έχουν καταβληθεί παρανόμως ή αχρεωστήτως.»

Με λίγα λόγια οι ως άνω αναφερόμενοι κομισάριοι δεν μετέφεραν καν λεφτά του προϋπολογισμού αλλά λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διαρθρωτικών ταμείων της πέραν του σκοπού για τα οποία αυτά διατέθηκαν.

Φυσικά κάτι τέτοιο και σύμφωνα με τους κανονισμούς του Συμβουλίου η συγκεκριμένη χρήση κεφαλαίων είναι εκτός του θεσμικού πλαισίου και φυσικά εφόσον χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε λόγο πέραν των σκοπών που αυτά διατέθηκαν μπορούν να γίνουν άμεσα απαιτητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και να αναστείλλουν ένα ποσό της τάξης των 2,5 δις € τα οποία πρόκειται να διατεθούν στη χώρα, για τους συγκεκριμένους σκοπούς τα επόμενα χρόνια.

Οι άνθρωποι είναι επιεικώς επικίνδυνοι......και όλα αυτά για να πληρώσουν τις καθαρίστριες του Υπ.Οικ. και τους Δημοσιοκηφήνες της ΕΡΤ.........




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου