Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κ.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χάνει και το κόμμα ο Τσίπρας.....

Διαβάσαμε σήμερα τα τεκταινόμενα στην Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καθώς και τα αποτελέσματα των διαφόρων ψηφοφοριών που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της συνόδου του κομματικού οργάνου.

Για άλλη μια φορά και μετά τις αλλεπάλληλες ήττες του σε κάθε διεθνή επαφή αλλά και "διαπραγμάτευση" ο Τσίπρας έχασε και άλλη μία μάχη και στις τρεις ψηφοφορίες, στην ουσία, ίτε ηττήθηκε είτε κατέκτησε μια πύρρειο νίκη.


1.- Τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας.

Σε ένα κατάπτυστο κείμενο, κυριολεκτικά ντροπολογία, η αριστερή πλατφόρμα καλούσε την κυβέρνηση να μην σεβαστεί ούτε καν την ίδια της την υπογραφή που έβαλε μόλις λίγες ημέρες πριν. Μάλιστα στην ψηφοφορία για την απόρριψη της οι "προεδρικοί" του Τσίπρα, βρέθηκαν να είναι μειοψηφία μιας και από τα 201 μέλη του οργάνου καταψήφισαν την τροπολογία, μόλις οι 92.....δηλαδή ποσοστό 45,77%.   Βέβαια η ντροπολογία απορρίφθηκε λόγω του μεγάλου ποσοστού αποχής και μόνον.  Πάντως το μήνυμα προς τον Τσίπρα ήταν ξεκάθαρο.

2.- Ανάδειξη μελών Πολιτικής Γραμματείας

Και εδώ είχαμε οριακή πλέον επικράτηση των προεδρικών του Αλέκου.  Κατάφερε να εκλέξει 6 μέλη ενώ η αριστερή πλατφόρμα του Δραχμαζάνη εξέλεξε 4 και η ΚΟΕ 1......με λίγα λόγια κάθε απόφαση θα είναι δύσκολο να ληφθεί και εάν πρόκειται για αποφάσεις που θα φέρουν σε αντίθεση το κόμμα με τον κομματικό στρατό θα είναι στα όρια του απίθανου η λήψη οποιασδήποτε απόφασης.

3.- Ανάδειξη νέου Γραμματέα της Πολιτικής Γραμματείας.

Και σε αυτή την ψηφοφορία ο προεδρικός Κορωνάκης, ένα άεργο κομματικό στέλεχος,  κατάφερε να εκλεγεί με 102 ψήφους.  Δηλαδή με οριακά πάνω από 50% των μελών της Κεντρικής επιτροπής.

Αφού λοιπόν ο Τσίπρας κατάφερε να χάσει οποιοδήποτε στήριγμα στον Ευρωπαϊκό χώρο, αφού κατάφερε να δημιουργήσει το «μέτωπο του Νότου» αλλά ως αντιπάλους του, κατάφερε να χάσει και τον έλεγχο του κόμματος ή να τον διατηρεί σε οριακό βαθμό, για να είμαστε ακριβείς.

Και όλα αυτά χωρίς να έχει περάσει ούτε ένα νομοσχέδιο, χωρίς να έχει θιγεί ουδείς από τον κομματικό στρατό........και τα δύσκολα είναι μπροστά.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου