Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Η αναλγησία στο μεγαλείο της...όλα για τους Δημοσιοκηφήνες...

H «κυβέρνηση πρώτη φορά αριστερά με μπόλικη ακροδεξιά» μετά τα φληναφήματα για ανθρωπισμό και άλλα συναφή, άρχισε να δείχνει με τον εντονότερο τρόπο την αναλγησία της, ενώ πλέον το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να δώσει πρόσοδο στον κομματικό της στρατό και ουδέν περαιτέρω.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα της "ανθρωπιστικής" της πολιτικής:


Α) Σκουριές

Με μία,, πλήρως αντισυνταγματική και παράνομη κίνηση ο κομισάριος ΠΕΠΑ Λαφαζάνης, από τις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε, είναι η ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών».  

Να υπενθυμίσουμε ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με όλα τα προσαρτήματα της δλδ και τις συγκεκριμένες μελέτες έχουν κριθεί από το Σ.Τ.Ε. κατά τόπο τελεσίδικο και μάλιστα 3 φορές.


Αποτέλεσμα της παραπάνω απόφασης είναι να κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο 2.000 εργαζόμενοι και να χαθούν άλλα 310 εκ. € επενδύσεων από την εταιρεία.


Και όλα αυτά γιατί έκανε καταγγελία, επαναλαμβάνω στις εγεκκριμένες μελέτες από το Σ.Τ.Ε., ένα συνονθύλευμα με την επωνυμία antigold......χωρίς καμιά θεσμική αρμοδιότητα πλην του ότι κατ' ουσίαν αποτελεί κομματική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενοι από κρατικοδίαιτους Δημοσιοκηφήνες.


Β) Αποθεματικά ΟΠΕΚΕΠΕ, ΟΑΕΔ, Ασφαλιστικά Ταμεία


Και πάλι με απόφαση του κομισαρίου ΠΕΠΑ Λαφαζάνη, μεταφέρθηκαν τα αποθεματικά του ΟΠΕΚΕΠΕ από την εμπορική τράπεζα στην οποία τηρούνταν. Να υπενθυμίσουμε ότι αυτά είναι χρήματα που προορίζονται για πληρωμές του αγροτικού τομέα και προέρχονται αποκλειστικά από την Ε.Ε. (περισσότερα εδώ).


Το ίδιο δε σκοπεύουν να κάνουν με τα υπόλοιπα του Ο.Α.Ε.Δ. και των Ασφαλιστικών Ταμείων και όλα αυτά για να πληρώσουν τον κομματικό τους στρατό, να επανιδρύσουν την ΕΡΤ και να ξαναπροσλάβουν 595 καθαρίστριες για να καθαρίζουν 595 καλαθάκια με μισθούς υπουργού.....

Γ) Δ.Ε.Η.


Και μιας και αναφερόμασταν στον κομματικό στρατό, η "κυβέρνηση" άρχισε να εξοφλεί τα γραμμάτια, προς τους κάθε είδους Φωτόμπαλασόπουλους που την έφεραν στην εξουσία, υπογράφοντας αυξήσεις της τάξης του 8-10%, στους ΓΕΝΟΠατζήδες, με ένα κόστος για την ΔΕΗ περίπου 30 εκ. το οποίο βέβαια σήμερα η Διοίκηση της το "μάζεψε" με μαγικούς τρόπους στα 15 εκ. €.

Ενώ ο υπόδικος Φωτόπουλος, μας βγάζει και την γλώσσα προτείνοντας μας να πάρουμε ξυδάκι....η αλητεία δεν έχει όρια Φωτόπουλε;

Να θυμηθούμε βέβαια ότι η Χαλυβουργική έκλεισε αφήνωντας στο δρόμο 450 οικογένειες, ζητώντας ελάφρυνση κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και εξίσωση του με τον Ευρωπαϊκό ανταγωνισμό, της τάξης των 20 εκ. €.  

Αλλά φυσικά και αυτοί δεν έχουν αξία, θα τους δώσουν ένα πιάτο φαί στα συσσίτια του Λαφαζάνη....


Ε) Φ.Π.Α. και Ε.Ν.Φ.Ι.Α.


Ο κομισάριος των Οικονομικών Μπαρουφάκης, μας είπε ότι σκέφτεται να επιβληθεί ενιαίος ΦΠΑ 15-16%.  Με λίγα λόγια ο "φιλεύσπλαχνος" αυτός άνθρωπος θέλει να εξισώσει τα φάρμακα και τα τρόφιμα με πολλά είδη πολυτελείας.

Ενώ για τον ΕΝΦΙΑ μας είπε εχθές στην εκπομπή του Χατζηνικολάου, ότι ναι μεν είναι άδικος φόρος αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά.  Θα δει στο μέλλον.

ΣΤ) Διευθέτηση υποθέσεων της κυβερνητικής και κρατικής λειτουργίας.

Στο νομοσχέδιο για την "ανθρωπιστική κρίση" αφού αφιερώνονται 5 άρθρα γεμάτα "δημιουργική ασάφεια", μεθερμηνευομένο σε "κανείς δεν θα πάρει φράγκο" προσέθεσαν και μερικές παραγραφους για να βολέψουν τους σφουγγωκολάριους και τους αφισοκολλητές του κόμματος.

Έτσι μάθαμε ότι θα διοριστούν μερικοί "αναπληρωτές Γενικοί Γραμματείς", θα ιδρυθούν 2 καινούριες Γενικές Γραμματείες κλπ κλπ......με ένα "μικρό" κόστος της τάξης των 3,2 εκ. €......άλλωστε οι κομμισάριοι φέρνουν το νέο "ήθος" της κυβέρνησης "για πρώτη φορά αριστερά με μπόλικη ακροδεξιά"......και θα "εμπιστευτούν" τη Δημόσια Διοίκηση όπως μας έλεγαν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου