Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Warren Buffet: Οι Γερμανοί δεν θα χρηματοδοτούν για πάντα τους Έλληνες.....

Ο Warren Buffett δεν είναι σίγουρος ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν κάτι κακό (για την ευρωζώνη).

«Έχω σκεφτεί ότι το ευρώ έχει διαρθρωτικά προβλήματα από την στιγμή που συγκροτήθηκε, κάτι που δεν σημαίνει αναγκαστικά πως θα διαλυθεί» δήλωσε ο Buffet στη συνέντευξη του στην Becky Quick την Τρίτη.
Ο Buffett πρόσθεσε ότι δεν είναι θέσφατο ότι το ευρώ έχει τα ίδια μέλη στο μέλλον που έχει σήμερα.

Είναι όμως επιτακτική ανάγκη τα μέλη του ευρώ να έχουν αυτό που ο Buffett ονομάζει «συμβατή διαχείριση» των οικονομιών τους, προσθέτοντας ότι δεν αποτελούσε και μεγάλο πρόβλημα αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. «Οι Γερμανοί δεν πρόκειται να χρηματοδοτούν τους Έλληνες για πάντα» δήλωσε ο Buffett.

«Το ευρώ δεν είναι νεκρό και μπορεί να μην πεθάνει ποτέ. Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει με ανθρώπους που πηγαίνουν σε δραματικά διαφορετικές κατευθύνσεις» 

Η συζήτηση για την Ελλάδα ξεκίνησε όταν η κ. Quick ρώτησε την Buffett σχετικά με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Berkshire, Charle Munger  ο οποίος την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι δεν μπορεί «με την ψήφο σου δεν γίνεσαι πλούσιος» ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η σημερινή «ελληνική λύση είναι μια ηλιθιότητα, εάν θέλουμε να ευημερήσουμε πρέπει να εργαστούμε».

Η Ελλάδα είναι επί του παρόντος βρίσκεται στη μέση αβέβαιων διαπραγματεύσεων με άδηλο αποτέλεσμα με τους πιστωτές της, αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις που θα θεσπισθούν από την κυβέρνηση ως μέρος της συμφωνίας διάσωσης της.

Και όσο για το εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ ή όχι, ο Buffett ανέφερε ότι δεν το γνωρίζει.

Πηγή Ι: Business Insider
        II: Bloomberg Business



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου