Οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου τέθηκαν εν αμφιβόλω μετά την ανάληψη της εξουσίας από την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα, τον Ιανουάριο, αλλά μπορεί να είναι οι τελευταίες παραχωρήσεις που προσφέρει η κυβέρνησή στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει περισσότερη ρευστότητα από το πρόγραμμα διάσωσης και τους διεθνείς πιστωτές.
Τα Ελληνικά υπουργεία, Οικονομικών, Οικονομίας και Ναυτιλίας, αρνήθηκαν να σχολιάσουν την είδηση.
«Το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων θα ολοκληρωθεί άμεσα» δήλωσε ο αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ , στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, σημειώνοντας ότι η ανακοίνωση θα μπορούσε να αναμένεται κατά τις 15 Μαΐου.
Η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να επαναδιαπραγματευθεί το σχέδιο διάσωσης ύψους 240 δις € και ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τις πωλήσεις, αν και διάφοροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν εκφρασθεί αρνητικά σχετικά με την τύχη των ιδιωτικοποίησεων των αεροδρομίων και του Πειραιά..
Η Fraport και η ελληνική ενεργειακή εταιρεία του Κοπελούζου είχαν συμφωνήσει με την υπηρεσία ιδιωτικοποιήσεων το 2014 ότι θα αναλάβουν τη διαχείριση των αεροδρομίων σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Κέρκυρα, πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ιδιωτικοποίησης από την έναρξη της κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, ο Ελληνογερμανικός όμιλος αναμένεται να δαπανήσει περίπου 330 εκ. € κατά τα πρώτα τέσσερα χρόνια για την αναβάθμιση των αεροδρομίων, που θα εκμισθώσει για 40 χρόνια.
Την Τρίτη, η αξιωματούχος τους ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε ότι η Αθήνα θα καλέσει τους προεπιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν μέχρι τον Ιούλιο δεσμευτικές προσφορές για το 51% των μετοχών του μεγαλύτερου λιμένα της Ελλάδας με την option το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 67% εντός πέντε ετών.
«Εμείς θα επανεκκινήσουμε τη διαδικασία τις επόμενες ημέρες», είπε ο αξιωματούχος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου