Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τα καλά νέα της εβδομάδας που πέρασε.......

Οπουδήποτε και αν ψάξετε στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. θα βρείτε μόνο αρνητικά νέα.....τονισμένα με όσο πιο εμφατικό τρόπο και πασπαλισμένα με μπόλικη δόση καταστροφολογίας, εμείς αποφασίσαμε από την περασμένη εβδομάδα και κάθε εβδομάδα να γράφουμε τα καλά νέα, που πραγματικά δεν είναι λίγα τον τελευταίο καιρό.


Ξεκινούμε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. που αναθεώρησε τα στοιχεία για το Α.Ε.Π. προς το βελτίω και από το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους έχουμε περάσει από την ύφεση σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και μάλιστα από τους μεγαλύτερους στην Ευρωζώνη.

Έτσι το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου, κατά το 3ο τρίμηνο 2014, παρουσίασε αύξηση κατά 1,9 % σε σχέση με το 3ο τρίμηνο 2013 έναντι της αύξησης 1,7% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του 3ου τριμήνου και είχε ανακοινωθεί στις 14¬11-2014.

Επιτέλους έληξε η διαδικασία παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αποφέροντας στο δημόσιο ένα ανέλπιστο τίμημα 1,234 δις €, 22,9 εκ. € ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα αλλά και επενδύσεις της τάξης των 330 εκ. € με ορίζοντα τετραετίας, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης προβλέπονται επενδύσεις 1,4 δις €.

Στις 25 Νοεμβρίου έληξε επίσης το θρίλερ του φιλικού διακανονισμού μεταξύ του Ο.Λ.Π. και της COSCO με την έγκριση του από τη Γ.Σ. των μετόχων της εισηγμένης που θα έχει σαν αποτέλεσμα την εκκίνηση του επενδυτικού προγράμματος της Σ.Ε.Π. Α.Ε. ύψους 230 εκ. € ενώ η καθαρά παρούσα αξία της συμφωνίας ανέρχεται στα 678 εκ. €.

Την ίδια ημερομηνία είχαμε την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ο.Ο.Σ.Α. με βελτιωμένα στοιχεία σχετικά με τις προηγούμενες προβλέψεις του.

Ενώ την Παρασκευή το χρηματιστήριο έκλεισε τον μήνα ανοδικά με κέρδη 5,17% μετά από 7 συνεχόμενους πτωτικούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου