Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους......όλοι προ των ευθυνών τους......πολιτικοί, ψηφοφόροι, τρόικα......

Εδώ και 4 χρόνια το "παιχνίδι" έχει καταντήσει γελοίο.  

Οι κυβερνητικοί ενώ συνυπογράφουν τις αλλαγές που συμφωνούν με την τριμερή, προσπαθούν να τις αναβάλλουν ή να τις ματαιώσουν με κάθε τρόπο, μιας και το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο. Βέβαια παρά τις παλινωδίες και τους Γιακουμάτους, πρέπει να παραδεχθούμε ότι πολλά πράγματα μπήκαν στη θέση τους και πολλές διαρθρωτικές αλλαγές έγιναν και άρχισαν να αποδίδουν. Φυσικά όλα αυτά δεν έγιναν επειδή το ήθελαν ή επειδή τα πίστευαν, έγιναν, όσα έγιναν, κάτω από την πίεση των δανειστών - όση πίεση τέλος πάντων άσκησαν - και των αγορών.


Οι της αντιπολίτευσης σε κάθε σπουδαία αλλαγή που επιχειρείται είναι "ανεβασμένοι στα κάγκελα" είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.  Δον Κιχώτες επάνω στη Δουλτσινέα παρέα με τους Σάντσο Πάντσα υπόσχονται τα πάντα στους πάντες ευρισκόμενοι σε μια μέθη παροχολογίας.  Αν διαβάσει κανείς τις θέσεις τους σε πιάνει πανικός και συναισθήματα που ακόμη και το - επιβεβαιωμένο πλέον - e-mail του Joerg Sponer της Capital Group μοιάζει ευγενικό. 

Τι μας λένε; Θα μειώσουν τη φορολογία και θα καταργήσουν φόρους αλλά παράλληλα θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα και θα κρατήσουν ισοσκελισμένο τον προϋπολογισμό και όλα αυτά........εφόσον επαναπροσλάβουν - τους ελάχιστους - που απολύθηκαν, επανακρατικοποιήσουν ότι ιδιωτικοποιήθηκε, περάσουν τις τράπεζες υπό κομματικό έλεγχο, επαναφέρουν μισθούς και συντάξεις στα προ του 2009 επίπεδα και φυσικά αφού χαρίσουν τα χρέη σε όσους χρωστούν με μια νέα "σεισάχθεια" δλδ αφού φορτώσουν στις πλάτες των νουνεχών τα βαλεντοδάνεια και τα εορτοδάνεια και ότι άλλο δάνειο φανταστεί κανείς, πήραν στους καλούς καιρούς, οι σημερινοί χρεώστες.  

Τι δεν μας λένε; Ότι για να τα κάνουν αυτά χρειάζονται περίπου 40-50 δις € κατ' ελάχιστο.  Τα λεφτά που ακριβώς θα τα βρουν; Λεπτομέρειες θα μου πείτε. Μάλιστα ο ίδιος ο Τσίπρας δήλωσε, ότι αρνήθηκε να πληρώσει τον φόρο ακινήτων που είχε επιβληθεί το 2009, γιατί να πληρώσω εγώ φόρους, όταν θα κυβερνά; γιατί να συνεχίσω να πληρώνω το δάνειο αφού θα μου χαριστεί;

Σε ένα νόμο με ένα άρθρο..........

O "σοφός" Ελληνικός λαός. Αφού επί δεκαετίες ψήφιζε με μόνο γνώμονα το προσωπικό όφελος και το ρουσφέτι, αφού δανείστηκε από οποιονδήποτε και από οποιοδήποτε πιθανό ή απίθανο σημείο και σαν κράτος και προσωπικά, σήμερα απαιτεί να του χαρισθούν τα χρέη, να βρεθεί ο από μηχανής θεός και με ένα νόμο σε ένα άρθρο να επιστρέψει στη πρωθυστέρα κατάσταση της αχαλίνωτης κατανάλωσης, των υψηλών εισοδημάτων μέσω δανεισμού βεβαίως και της αργομισθίας.  

Βρίζει - και σωστά - τους πολιτικούς που τον έφεραν έως εδώ. Βρίζει τους δανειστές, ως τοκογλύφους,  που τον δανείζουν με 1,5% ενώ εκείνοι δανείζονται με 3-4% ενώ εάν έβγαινε στις αγορές θα δανειζόταν με 30%, βρίζει τους Διεθνείς Οργανισμούς που προτείνουν εδώ και δεκαετίες τις ίδιες και απαράλαχτες αλλαγές που ισχύουν σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.  

Τι ΔΕΝ κάνει; Μα αυτό που δεν έκανε ποτέ....αυτοκριτική......ποιος έβγαζε αυτούς που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι και μάλιστα με ποσοστά άνω του 90% το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ.; Ποιος έτρεχε από Βουλευτή σε Βουλευτή για το πιο πιθανό και το πιο απίθανο ρουσφέτι; Ποιος πουλούσε την ψήφο του; Ποιος απαιτούσε δανεισμό στο δανεισμό ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του;

Η τριμερής των δανειστών. Αφού τουλάχιστον επί 4 χρόνια ανέχεται τα ισοδύναμα μέτρα, ανέχεται την ισοπέδωση του ιδιωτικού τομέα προς όφελος του Σοβιέτ.  Έπεσε έξω τα δύο τελευταία χρόνια σε όλες τις προβλέψεις της για την εκτέλεση των προϋπολογισμών και όχι μόνο.  Σήμερα και ενώ το πρόγραμμα τελειώνει, απαιτεί την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων σε μια διελκυστινίδα ανάμεσα στην Ευρώπη και το Δ.Ν.Τ. 

Και όλα αυτά σε μια εύθραυστη Ευρώπη με αναιμική ανάπτυξη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τιναχτεί στον αέρα.

Πλέον όλοι προ των ευθυνών τους/μας.........ας προσέχαμε......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου