Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτοβουλία ανεξάρτητων βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ και διεξαγωγή εκλογών....... Τελικά ο συμβιβασμός για την εκλογή του ΠτΔ βρέθηκε;

Σήμερα κυκλοφόρησε στα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. κείμενο - πλατφόρμα για την εκλογή  Π.τ.Δ. έναρξης των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις Εθνικές εκλογές.


Το παρακάτω κείμενο φέρεται να το έχουν υπογράψει τουλάχιστον 20 βουλευτές, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική. Μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το κείμενο, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, οι ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Πάρις Μουτσινάς, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Τάσος Κουράκος, Γιώργος Κασσαπίδης και Χρήστος Αηδόνης καθώς και οι Δημήτρης Κρεμαστινός και Νίκος Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚ.



Διαβάζοντας το καταλαβαίνεις ότι αποτελεί την τέλεια δικαιολογία ώστε να απελευθερωθούν οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές αλλά και πολλοί βουλευτές από τις Κ.Ο. της ΔΗΜ.ΑΡ. και των ΑΝ.ΕΛ. ώστε να συγκεντρωθεί ο πολυπόθητος αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή.

Με πρόσχημα την συνταγματική αναθεώρηση που θα μετατεθεί για μετά το 2021 εάν δεν ξεκινήσει σε αυτή τη Βουλή και την Εθνική συννενόηση, απελευθερώνονται οι Βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. - ΔΗΜ.ΑΡ, καθώς και οι ανεξαρτητοί Βουλευτές να ψηφίσουν τον Π.τ.Δ. χωρίς να χρειάζεται να ενταχθούν στο μνημονιακό μέτωπο και μάλιστα εξασφαλίζοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τους μισθούς τους.

Η ψήφιση/καταψήφιση μάλιστα από τις τρεις συγκεκριμένες δεξαμενές πλέον ανάγεται στη θεωρία των παιγνίων γιατί:

i) Εάν δεν ψηφίσουν και δεν βγει θα βρεθούν έχουν κάποιες ελπίδες να μπουν στις λίστες του Αλέξη, αν βέβαια τους το επιτρέψει ο Λαφαζάνης.

ii) Εάν δεν ψηφίσουν και βγει τότε μένουν στον άσο, μιας και ο Αλέξης δεν θα τους έχει ανάγκη μετά από 1 ½ χρόνο.

iii) Εάν ψηφίσουν και βγει έχουν κάποιες ελπίδες να ενσωματωθούν είτε στο Ποτάμι, είτε στη Ν.Δ., είτε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ./Ελιά

iv) Εάν ψηφίσουν και δεν βγει μένουν και πάλι στον άσο.....

Με λίγα λόγια μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα......όλοι εύχονται να είναι ο 180ειστός που θα ψηφίσει ή ο 121ος που θα καταψηφίσει.....επιβεβαιώνοντας τα λόγια του Πολύδωρα "εάν βρεθούν 179 ....."

Πότε θα γίνουν εκλογές

Σύμφωνα με το παραπάνω σενάριο και επειδή η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης χρειάζεται περίπου 6 μήνες και εντωμεταξύ έρχεται το καλοκαίρι οι πιθανότητες για εκλογές μετατίθενται στο Φθινόπωρο του 2015 με πιθανότερο μήνα τον Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου