Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα.




Τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκτυλίσσεται μια υπόθεση, η οποία το μόνο που δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος είναι ότι βοηθάει τη χώρα μας και τη Δημοκρατία. Και φυσικά δεν είναι άλλη, από την περιβόητη υπόθεση πιθανής απόπειρας χρηματισμού βουλευτών για την απόσπαση θετικών ψήφων, ιδιαίτερα κατά την τρίτη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Πρωταγωνιστές, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτές, ηθοποιοί, τραπεζικά στελέχη, εν ολίγοις οι εκπρόσωποι ενός μεγάλου κομματιού της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, (με απ’ ευθείας ψήφο, ή με την επιδοκιμασία στο όποιο έργο έχουν να επιδείξουν), τους επιλέγει άμεσα ή έμμεσα να την εκπροσωπούν.

Το αν και κατά πόσο ευσταθούν οι κατηγορίες, είναι κάτι που θα το κρίνει σε τελική ανάλυση η δικαιοσύνη, μιας και από τα μέχρι τώρα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, γεννιούνται πολλά ερωτηματικά. Εμείς οι πολίτες το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκτιμήσουμε το γεγονός, και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι οι πολιτικοί μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικού χώρου, είναι από πολύ μέτριοι έως επικίνδυνοι, και σίγουρα κατά πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Ελπίζω στην επόμενη σύνθεση της βουλής, όποτε και αν αυτή προκύψει μέσα από τις εθνικές εκλογές, ο «καθρέφτης» της Ελληνικής κοινωνίας να εμφανίσει ένα άλλο πρόσωπο, που θέλω να πιστεύω ότι αξίζει αλλά και εκφράζει μια μεγάλη, «σιωπηρή» έως τώρα πλειοψηφία. Γιατί αν αυτό που βλέπουμε να διαδραματίζεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, είναι και αυτό που θέλουμε για τη χώρα, τότε δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου