Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Οριακή άνοδος του πρόδρομου Δείκτη PMI Μεταποίησης τον μήνα Νοέμβριο.....

Ανακοινώθηκε ο Δείκτης PMI Μεταποίησης για τον Μήνα Δεκέμβριο από την Markit. O Δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,3 μονάδων σε σχέση με τον Οκτ, και 0,7 μονάδων σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αλλά παραμένει κάτω από τη βάση των 50 μονάδων.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο δείκτης έκλεισε στα επίπεδα του Νοεμβρίου 2013, από τα οποία είχε ξεκινήσει η πρώτη άνοδος και καταδεικνύει κατά την άποψη μου, την κυκλικότητα της Ελληνικής Οικονομίας η οποία στηρίζεται αποκλειστικά στον τουρισμό.  




Ο Phil Smith, οικονομολόγος της Markit, η οποία καταρτίζει την έρευνα του ελληνικού Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών PMI είπε: «Σε γενικές γραμμές, τα στοιχεία της έρευνας υπέδειξαν ακόμη έναν δύσκολο μήνα για τους Έλληνες κατασκευαστές, δεδομένου ότι ο κύριος δείκτης PMI έκλεισε και πάλι κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50.0 μονάδων. Ωστόσο, τα επίπεδα παραγωγής δεν μειώθηκαν περαιτέρω μετά την υποχώρηση του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, ενώ οι νέες παραγγελίες και η απασχόληση μειώθηκαν με βραδύτερο και οριακό ρυθμό.

Η πιο ανησυχητική ίσως εξέλιξη είναι η μείωση των παραγγελιών εξαγωγών, τομέας ο οποίος είχε καταγράψει σχετική αντοχή τους τελευταίους μήνες. Επιπλέον, η εν λόγω υποχώρηση παρατηρήθηκε παρά τις σημαντικές εκπτώσεις που πραγματοποίησαν οι κατασκευαστές στις τιμές πώλησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου