Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Το video......η "δωροδοκία" και άλλα τινά..........δεν μπορεί!!!! σίγουρα μας ψεκάζουν......

Για άλλη μια φορά το πολιτικό προσωπικό έδειξε πόσο κατώτερο των περιστάσεων είναι και ανέδειξε το χαμηλότατο πνευματικό του επίπεδο αλλά και την σχιζοφρένεια που το διακατέχει.  Αναφέρομαι φυσικά στην υπόθεση της καταγγελίας από πλευράς Αν.Ελ. για την "δωροδοκία" του βουλευτής τους Παύλου Χαϊκάλη.

Τα γεγονότα ξεκινούν από πολύ νωρίτερα και μάλιστα σε ανύποπτη στιγμή, στις 5 Ιουλίου του 2014, όταν και σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία του Σαββάτου" ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιάννης Πανούσης έλεγε :


«- Οι επαγγελματίες πολιτικοί δέχονται;

«Φυσικά. Πρώτον, διότι εάν γίνουν εκλογές θα τεθούν εκτός μάχης. Δεύτερον, διότι πρέπει να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Και τρίτον, διότι πολιτικά προέρχονται οι περισσότεροι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Εάν ο Σαμαράς προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο, είναι δύσκολο να τον ψηφίσει ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ ή ένας ανεξάρτητος;».

- Και τι θα γίνει τελικά;

«Νομίζω εξαρτάται και από τον ΣΥΡΙΖΑ!».

- Δηλαδή;

«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει ότι θα μπλοκάρει την εκλογή πάση θυσία, ότι θέλει πραγματικά εκλογές δηλαδή, τότε μπορεί να αυξήσει την πίεση σ” αυτούς που σκέφτονται να στηρίξουν τον Σαμαρά και να καταστήσει τη συμφωνία πολιτικά δύσκολη».

- Με ποιο τρόπο;

«Εάν καταγγείλει για χρηματισμό, για συναλλαγή και αποστασία τους βουλευτές που θα το σκεφτούν, τότε θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα μέσα στο λαό που θα δυσκολέψει τις παρασκηνιακές κινήσεις. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υψώσει τους τόνους και αφήσει το πράγμα να κυλήσει, τότε θα διευκολύνει τον Σαμαρά».

Με λίγα λόγια είχε προαναγγελθεί το σημερινό γεγονός...


Στη συνέχεια είχαμε - και μάλιστα από βήματος της Βουλής - την παρέμβαση του κ. Δραγασάκη ο οποίος μίλησε για κουμπαρά ενώ στις δηλώσεις έστερξαν να υπερασπιστούν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝ.ΕΛ. βέβαια όταν έφτασε στη δικαστική διερεύνηση είχαμε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, μιας και οι εμπλεκόμενοι δεν προσκόμισαν κανένα στοιχείο.

Το σήριαλ βέβαια είχε και συνέχεια με την βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. (και πάλι) κας Ξουλίδου, ότι έγινε προσπάθεια να χρηματισθεί από κάποιον - άγνωστο τοις πάσι - Σουκουρή και μάλιστα με τον μοναδικό τρόπο, που αφήνει ανεξίτηλα στοιχεία - το facebook, άλλη μια πρωτοτυπία του συγκεκριμένου σεναριογράφου.

Τις κατηγορίες και πάλι στήριξαν με δηλώσεις τους τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης.

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, όπου είχαμε την καταγγελία - μαντέψτε ποιου κόμματος, δεν είναι δύσκολο - περί της απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή κ. Χαϊκάλη, βέβαια μετά τις "βαρυσήμαντες" ανακοινώσεις μάθαμε:

1.- Ότι δεν προσέφυγαν στην αστυνομία από την πρώτη στιγμή, αλλά........στον Λάκη Λαζόπουλο,
2.- Ότι το υλικό είναι μονταρισμένο και η εικόνα ΔΕΝ ανταποκρίνεται στον ήχο.......ποιος το μοντάρισε; μα, ο Λάκης Λαζόπουλος
3.- Ότι πουθενά στο video δεν αναφέρεται α) για ποιο λόγο λαδώνεται για να πει ναι; ή για να πει όχι;
4.- Και φυσικά ότι δεν εμπλέκεται το όνομα κανενός πλην μίας φοράς που γίνεται αναφορά στο όνομα του Σαμαρά, για τον οποίο φέρεται να έχει επικοινωνήσει με τον Χαϊκάλη που όμως το διαψεύδει ο ίδιος ο Χαϊκάλης

και το σπουδαιότερο:

5,- μέχρι πριν μία εβδομάδα ο υποτιθέμενος δωροδοκιών ήταν σύμβουλος του Καμμένου .......μυστήριε οι βουλές των συμβούλων του "προέδρου"..............

Βέβαια το σήριαλ δεν τελείωσε εκεί, μιας και η αντιπρόεδρος της Βουλής εξερχόμενη της επιτροπής διαφάνειας της Βουλής, επεσήμανε ενώπιον 5 δημοσιογράφων ότι έγινε προσπάθεια δωροδοκίας και της κας Κουντουρά, η οποία το διέψευσε άμεσα για να ακολουθήσει διάψευση από την κα Κόλια Τσαρουχά η οποία διάψευση, διαψεύσθηκε από τους παριστάμενους 5 δημοσιογράφους.....

Τέλος και για να είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα - όπως έλεγε και ο αμίμητος Ηλιόπουλος - είχαμε επιστολή των εξαπτέρυγων του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Βουδούρη και Παραστατίδη οι οποίοι εν πολλοίς υπονοούσαν ότι οι 5 ανεξάρτητοι βουλευτές που υπερψήφισαν τον Δήμα "τα είχαν πάρει".

Η απάντηση άμεση από τους 5 με τον Λυκούδη να τους αποκαλεί "πολιτικά σκουλήκια" ενώ ο έτερος Χρήστος Αηδόνης τους κατονομάζει ως "Αθλιους επαίτες για να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» (όχι αδίκως).

Στο όλο σκηνικό παρενέβει και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κα Ρεπούση η οποία σε post στο twitter αναφέρει:



Ελπίζουμε η συνέχεια να είναι το ίδιο διασκεδαστική (αηδιαστική) με τους συγκεκριμένους πρωταγωνιστές.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου