Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μικρά και μεγάλα διαμάντια που μοιάζουν με κάρβουνα..........Νο ΙΙ με στοιχεία εννεαμήνου........


Σε συνέχεια αντίστοιχης ανάρτησης που είχαμε κάνει όταν δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιρειών στο Χ.Α.Α. με τίτλο «Μικρά και μεγάλα διαμάντια που μοιάζουν με κάρβουνα..........», επανερχόμαστε στο ίδιο θέμα με στοιχεία 9μήνου.


Επειδή όμως δεχθήκαμε αρκετά e-mail στα οποία μας ανέφεραν ότι θεώρησαν τα κριτήρια πολύ άκαμπτα με αποτέλεσμα να εξαιρούνται κάποιες εταιρείες οι οποίες θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται, αποφασίσαμε να τα τροποποιήσουμε.

Με βάση λοιπόν το παραπάνω σκεπτικό αναζητήσαμε εταιρείες που πληρούσαν τα παρακάτω κριτήρια αθροιστικά οι οποίες παρουσιάζουν:

1.- Καθαρό ταμείο (=Ταμείο - Βραχ. & Μακρ. Δανεισμό).

2.- Οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2014 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

3.- Ο EBITDA αυξήθηκε συγκριτικά με το 2013.

4.- Ο δείκτης P/BV ήταν μικρότερος του 3.

5.- Ο λόγος EBITDA/Πωλήσεις ήταν πάνω από 5%.



Εξαιρέσεις:

Από τους παραπάνω κανόνες είχαμε τις παρακάτω εξαιρέσεις:

1.-  Grivalia: Δεν έχει P/BV, μιας και πέρσι η χρονιά έκλεισε με αρνητικό πρόσημο, αλλά μόνον και μόνο, λόγω της μεγάλης απομείωσης, της αξίας των ακινήτων στην οποία προέβη η Διοίκηση της εταιρείας.

2.-  MIG Real Estate: Είχαμε μείωση των "πωλήσεων" αλλά η άνοδος του EBITDA σε συνδυασμό με το πολύ καλό δείκτη EBITDA/Πωλήσεις μας ώθησε να την προσθέσουμε.

3.- Ο.Π.Α.Π.: Με δείκτη P/Bv 3,10 λόγω της ανόδου της τιμής σήμερα έχουμε την εντύπωση ότι δεν πρέπει να την αποκλείσουμε.

4.- Καρέλιας: Μικρή μείωση των πωλήσεων αλλά τεράστιο ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου