Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Χάρης Μακρυνιώτης, Euro2day: Το κυβερνητικό συνονθύλευμα και η ανάγκη για ρεαλισμό

Όταν ο Υπουργός Άμυνας πηγαίνει να επιθεωρήσει στρατιωτικές μονάδες ντυμένος μισός κυνηγός μπεκάτσας στο Πωγώνι και μισός σερβιτόρος των 80s στου Ζόναρς, με τα γυαλιά περασμένα στην μπλούζα και το μανίκι σηκωμένο σαν να δοκιμάζει αν έχει πήξει η φέτα στο βαρέλι, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ο Υπουργός Οικονομικών επιμένει να προσέρχεται σε συναντήσεις χωρίς αριθμούς, στοιχεία και σχέδιο, υπάρχει πρόβλημα.


Όταν ο Υπουργός Παιδείας καταργεί την ηλεκτρονική ψήφο στα πανεπιστήμια, γιατί 'δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος', τη στιγμή που ηλεκτρονικά γίνονται συναλλαγές τρισεκατομμυρίων και κάθε είδους ψηφοφορίες σε όλον τον κόσμο, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν οι επιχειρήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας γονατίζουν από το κόστος χρήματος και την αβεβαιότητα, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν η χώρα στέλνει πρόταση συμφωνίας την οποία μετράει σε σελίδες (47 ζωή να ΄χουν), και η λέξη ανάπτυξη αναφέρεται σε 7 γραμμές και οι θέσεις εργασίας σε καμία γραμμή, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν η αντιπολίτευση επιμένει να απολογείται για το παρελθόν και αδυνατεί να παρουσιάσει στοιχειωδώς σοβαρή αντιπρόταση για το παρόν και το μέλλον, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ο Ολάντ χαρακτηρίζει την Ελλάδα «κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία», υπάρχει πρόβλημα.

Όταν ο Ομπάμα, η Μέρκελ και ο Πούτιν ζητούν από την Ελλάδα να πάρει δύσκολες αποφάσεις, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν οι 'ξένοι' είναι κακοί και εμείς καλοί, ή εμείς κακοί και οι 'ξένοι' καλοί, υπάρχει πρόβλημα.

Όταν λοιπόν υπάρχει πρόβλημα, ψάχνεις να βρεις σοβαρή, αξιόπιστη και βιώσιμη λύση. Και όταν επιδιώκεις να υλοποιήσεις τη λύση που προτείνεις, ψάχνεις συμμάχους.

Και αν δεις ότι δεν έχει μείνει κανένας να σε βοηθήσει, τότε δεν έχεις απλώς πρόβλημα, είσαι ο ίδιος πρόβλημα.

Θα ήταν πολύ όμορφα να μπορούσαμε να έχουμε και διαγραφή χρέους και νέο δάνειο με μηδενικό επιτόκιο χωρίς όρους. Όπως θα ήταν ωραίο να έχουμε και παγκόσμια ειρήνη, και εξάλειψη της πείνας, και αναδάσωση παντού και καθαρές ακτές.

Μέχρι τότε, ας είμαστε ρεαλιστές, και ελάχιστα έστω συνεπείς και αξιόπιστοι.



* Ο κ. Χ. Μακρυνιώτης είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Endeavor Greece 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου