Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Η Περιστέρα πήγε ταξίδι αναψυχής στη Μόσχα.....ο Τσίπρας είδε και την τελευταία πόρτα να κλείνει με θόρυβο..

Μετά τα πλήρως "επιτυχημένα" ταξίδια του ίδιου του Τσίπρα στη σύνοδο κορυφής και την οκταμερή συνδιάσκεψη που το αποτέλεσμα της ήταν το ίδιο με αυτό που είχε η προσπάθεια του ΓΑΠ στις Κάννες, είχαμε τα επίσης "επιτυχημένα" ταξίδια των Δραγασάκη στην Κίνα, Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον και του πρωθυπουργικού ξαδέλφου στην Τεχεράνη των Αγιατολάχ, όπως τα περιγράψαμε σε προηγούμενο post (εδώ).

Τα αποτελέσματα όλων ήταν ακριβώς τα ίδια, συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις της Ευρώπης, συμφωνήστε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αναδιοργανώστε το κράτος για να πάρετε τα λεφτά που έχετε ανάγκη.  Ακόμη και η Κίνα κινήθηκε ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος ζητώντας άμεσε ιδιωτικοποιήσεις.

Σήμερα έκλεισε και η τελευταία πόρτα και μάλιστα με πάταγο από την ημι-πτωχευμένη Ρωσία του "αδελφού" Putin.

Το ταξίδι ήταν πραγματικά η μεγαλύτερη αποτυχία που  θα μπορούσε να υπάρξει σε οποιαδήποτε διπλωματική αποστολή παγκοσμίως.  Όχι μόνον δεν κατάφερε να πάρει έστω και μια υπόσχεση για οικονομική βοήθεια, αλλά ούτε καν το εμπάργκο των αγροτικών προϊόντων δεν κατάφερε να άρει, θέμα που όλα έδειχναν ότι είχε κάποιες πιθανότητες επιτυχίας, από τον τρόπο που διατυπωνόταν από τις δηλώσεις της Ρωσικής πλευράς.  Ούτε καν το ευτελές δλδ ποσόν της τάξης των 125 εκ. € περίπου που αφορούσε τα αγροτικά προϊόντα, δεν κατάφερε ο "πλανητάρχης" Αλέκος να δεχτεί σαν δώρο από τον Putin, ο οποίος φρόντισε να κλείσει το θέμα δηλώνοντας:

«Η Ελλάδα αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ και επλήγη από τα αντίμετρα, αλλά δεν φταίμε εμείς για αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις για μια χώρα της ΕΕ...»

Όσον αφορά για τον αγωγό, ο Τσίπρας αρκέστηκε να δηλώσει, ότι κάποια στιγμή και εφόσον βρει χρηματοδότηση - από ποιον άλλο; από την "κακιά" Ευρωπαϊκή Ένωση - θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός Ελληνικού αγωγού στον οποίο ΚΑΙ η Ρωσία θα μπορεί να περνάει το αέριο που διοχετεύει και μάλιστα "μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας".  Ούτε καν σε αυτό το project, που καίει την Ρωσία, δεν μπόρεσε να βρει έστω και συγχρηματοδότηση.

Τέλος πλήρης η αποτυχία του είτε στη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου προς τη χώρα αλλά και στο θέμα της μείωσης των προστίμων που πρόκειται να πληρώσει η χώρα σύμφωνα με τις ρήτρες «take or pay».

Τελικά το ταξίδι αναψυχής της Περιστέρας με το lear jet της Ελληνικής Δημοκρατίας απέτυχε παταγωδώς και όλες οι πόρτες πλέον είναι κλειστές.


Υ.Γ.: Η πληροφορία ότι ο "σύντροφος" Δραχμαζάνης, έπαθε πολλαπλό εγκεφαλικό όταν ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε για αποκρατικοποιήσεις χωρίς να δίνει ούτε ένα ρούβλι ως παραχώρηση, διαψεύδεται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά βδελυγμίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου