Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

John Maison, The Street: Είναι η ώρα τα μέλη της Ευρωζώνης να αφήσουν την Ελλάδα και τον Τσίπρα να φύγουν.....

Πάρε αποφάσεις ή σήκω και φύγε, Αλέξη Τσίπρα, τα 15 λεπτά δημοσιότητας έχουν τελειώσει προ πολλού.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Τσίπρας ,πρέπει να αποφασίσει αν θα συντάξει τα όπλα του μαζί με εκείνα της υπόλοιπης Ευρωζώνης και, αν όχι, τότε όλοι ας προχωρήσει στη διαχείριση της αποτυχίας του. Και όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Και ενώ η Ελλάδα και η ευημερία του ελληνικού λαού είναι σημαντικές η επιτυχία ία της Ευρωζώνης είναι πολύ πιο σημαντική μακροπρόθεσμα και αυτό διότι ένας οικονομικά ισχυρός εμπορικός συνασπισμός, κάτω από κοινό νόμισμα και κοινή πολιτική εστίαση, θα μπορεί να ανταγωνιστεί τον υπόλοιπο κόσμο που κινείται σε μια νέα οικονομική εποχή.
Οι λαοί της ζώνης του ευρώ έχουν τη δικιά τους νομισματική ένωση,  τώρα, κινούνται προς μια πολιτική ένωση που θα τους επιτρέψει να ανταγωνιστούν ισότιμα και σε παγκόσμια βάση με γίγαντες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα. Έχουν εργαστεί πολύ σκληρά και για μεγάλο χρονικό διάστημα για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα και δεν θα πρέπει να ενδώσουν σε μια άπειρη, και ιδεοληπτικά καθοδηγούμενη ομάδα στην Ελλάδα, η οποία είναι απρόθυμη να παίξει με τους κανόνες.

Αν στον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσουν οι κανόνες της Ευρωζώνης, τότε ας σηκωθούν να φύγουν από τη νομισματική ένωση και ας ασχοληθούν με πιο σημαντικά πράγματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα ακροαριστερό παρελθόν και η επανάσταση δεν του είναι μια άγνωστη ιδέα. Ορισμένες φορές, οι ηγέτες του κόμματος, σου δίνουν την εντύπωση πως από τη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, έχουν στα σκαριά μια επανάσταση. Όμως, η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και το παρελθόν δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Σε μια δημοκρατία, καθώς και σε κάθε άλλο νομοταγές κράτος, η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί την ευθύνη για το παρελθόν και να σχεδιάσει το μέλλον. Μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση δεν μπορεί απλώς να πει «δεν μας αρέσει ό,τι έγινε στο παρελθόν, εμείς θα ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο»

Την ίδια στιγμή η Ευρωζώνη έχει τις δικές της προκλήσεις φέρνοντας τα άλλα κράτη-μέλη σε μια πολιτική ευθυγράμμιση. Αν υποκύψει τώρα, το μέλλον θα είναι σκληρότερο γι' αυτήν για την επίτευξη της πολιτικής ένωσης που είναι απαραίτητο να πετύχει.

Πολλά είπαμε όμως. Ας προχωρήσουμε. Την απόφαση σου Ελλάδα. Θέλεις να είναι μέσα ή έξω; Πάρε μια απόφαση σύντομα.

Αν όχι από τους Έλληνες, σίγουρα για τα άλλα μέλη της Ευρωζώνης και για όλους μας. Τα πρωτοσέλιδα που κάνουν λόγο για επικείμενη πτώχευση της Ελλάδας ή για κάποια απόφαση του Τσίπρα να μην υποχωρήσει, έχουν καταντήσει κουραστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου