Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Reuters: H Merkel θα πιέσει τον Τσίπρα ώστε να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις....

Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel αναμένεται να πιέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σήμερα να προχωρήσει ταχύτερα για να συμφωνηθούν οι λεπτομερείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις που είναι κρίσιμες για να «απελευθερωθούν» τα διεθνή κεφάλαια διάσωσης πριν η Αθήνα ξεμείνει από ρευστότητα.

Η συντηρητική Γερμανίδα ηγέτης επρόκειτο να συναντηθεί τον αριστερό Έλληνα πρωθυπουργό, λίγο πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μετανάστευση και μια ημέρα πριν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συναντηθούν στη Ρίγα για να επανεξετάσουν την πρόοδο - ή την έλλειψη αυτής - της διαπραγματεύσεις που διεξάγεται σε «αργή κίνηση» μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωναν ότι αναμένεται η Merkel να παραδώσει το μήνυμα ότι θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος  ώστε να αποφευχθεί μια καταστροφική πτώχευση, αλλά για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση Τσίπρα , πρέπει να αναλάβει δεσμεύσεις στις τεχνικές συζητήσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες, για το κόστος των μέτρων τα οποία θα καταστήσουν τα δημόσια οικονομικά βιώσιμα.

«Σε επίπεδο κορυφής, η Γερμανοί θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να βρουν μία λύση, αλλά ο χρόνος τελειώνει και μπορεί να υπάρξει περισσότερο δράμα πριν ο Αλ. Τσίπρας μπορέσει να αποφασίσει και να καταλήξει σε μία συμφωνία», ανέφερε ένας ανώτατος αξιωματούχος.

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε το Reuters στην Αθήνα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διατυπώσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στην Angela Merkel σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τους πιστωτές και ευελπιστεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα παρέμβει ώστε να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Valdis Dombrovskis, μιλώντας στο Βερολίνο, δήλωσε ότι υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, προειδοποιώντας ότι εάν επιστρέψει η χρηματοπιστωτική αστάθεια, δεν θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου